Σάββατο, 2 Ιουνίου 2012

Κασετίνα ΙΙ, 2012

Επιστροφή στο όνειρο; Ακόμα και αν αυτό είναι προϊόν της νοσηρής σου φαντασίας; 11 τραγούδια λοιπόν που μοιάζουν σαν αιώνας, και η εφηβεία μας όλη από τα μάτια μας περνά....

Η Κασετίνα που λέτε είναι ένα project που αποτελείται από τους  Dalot, Filtig and Leaf Loft.  Η πρώτη τους κυκλοφορία (2011) ήταν ένα αφιέρωμα σε ελληνικά ποπ τραγούδια της δεκαετίας του 80/90. Αυτήν την φορά, όπως γράφουν οι ίδιοι, επιχειρούν μια αναζήτηση στις μνήμες της ελληνικής DIY hardcore/punk σκηνής των αρχών της δεκαετίας του 90, την οποία ως έφηβοι/παιδιά παρακολουθούσαν με περιέργια και εκτίμηση, αλλά και λίγο φόβο και απόσταση. Μνήμες από φεστιβάλ δρόμων και πάρκων, από δίσκους δυσεύρετους, από στίχους ακατανόητους, από πορείες αλληλεγγύης, από καταλήψεις και στέκια.

Βρήκα την ιδέα πολύ καλή και το αποτέλεσμα σίγουρα άξιο αναφοράς. Η minimal/synthpop προσέγγιση ίσως ξενίσει κάποιους, καθώς οι εκτελέσεις είναι απογυμνωμένες από το ρυθμικό και δυναμικό ηλεκτρικό τους περίβλημα. Ίσως αυτός να ήταν και ο σκοπός τους άλλωστε, μέσω της απογύμνωσης να μείνει μόνο η ουσία και αλήθεια των τραγουδιών, που κατά μεγάλο ποσοστό βρίσκεται στους στίχους και στην πεσσιμιστική/προφητική διάσταση αυτών. Όπως και να 'χει, σίγουρα η κασετίνα αυτή είναι αρκετά ενδιαφέρουσα και σίγουρα θα ανακαλύψετε στιγμές που θα σας εντυπωσιάσουν. Υπάρχουν και κάποιες εκπλήξεις όπως η συμμετοχή του Βίκτωρα των Πίσσα και Πούπουλα κλπ..

Tracklist

1. Ο Χορός Της Σιωπής (Γενιά του Χάους)
2. Κατάσταση Κινδύνου (Αντίδραση)
3. Δύο Δευτερόλεπτα (Πίσσα και Πούπουλα)
4. Στην Ομίχλη (Σμέρνα)
5. X Ecute (Deus X Machina)
6. Πολίτες Της Κόλασης (Χαοτική Διάσταση)
7. Κοινωνία Κωφαλάλων (Ναυτία)
8. Το Παιδί Της Πολυκατοικίας (Βανδαλούπ)
9. Εποχή Της Παρακμής (Χαοτικό Τέλος)
10. Τα Παιδιά, Μόνο... (Γκούλαγκ)
11. Μανιφέστο (Μωρά στη Φωτιά)


download

1 σχόλιο:

Kostas είπε...

Εύγε !!! Πάρα πολύ καλό Post .