Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Aκροβάτες στο Κενό - Αno Kato Records




Πρόκειται για άλλη μία συλλογή του περιοδικού Ποπ και Ροκ η οποία κυκλοφόρησε τέλη των 90'ς αν θυμάμαι καλά. Εδώ έχουμε να κάνουμε με συγκροτήματα της εταιρίας Ano Kato Records, η οποία φιλοξένησε αρκετές μπάντες, μεταξύ των οποίων μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα του χώρου.

Πέραν αυτών όμως υπάρχουν και μερικά κρυμμένα διαμαντάκια όπως το εκπληκτικό κομμάτι των "Συμμορία", συγκρότημα με αρκετά δυναμικό line up, όπως ο Δημητράκας (Panx Romana, ΤVC κλπ) στα τύμπανα, η Χρύσα Πανταζή των Yeah στα φωνητικά και οι αδερφοί Σπυρόπουλοι (Σπυριδούλα) στις κιθάρες. Στο συγκεκριμένο κομμάτι πάντως τραγουδάει η Εύη Χασαπίδου Watson των Echo Tatoo. Δυστυχώς, όπως αναφέρει και ο ίδιος ο Δημητράκας, η πορεία του συγκροτήματος δεν ήταν η αναμενόμενη και μετά από ένα άλμπουμ διέλυσε.

Οι Yeah που ήδη αναφέρθηκαν συμμετέχουν με το Horseface από το ντεμπούτο τους, ένα αρκετά δυναμικό κομμάτι. Οι Noise Promotion Company επίσης δίνουν το παρόν με το εξαιρετικό "Friends" από τον δεύτερο δίσκο τους. Mία ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει στα "αδερφά" συγκροτήματα Blues Gang και στην μετεξέλιξή τους Blues Wire, οι πρώτοι μάλιστα ήταν το όνομα που έκανε ποδαρικό στην εταιρία. Τέλος οι Μorel ήταν ένα από τα πλέον ξεχωριστά ονόματα της post/new wave σκηνής στην χώρα μας και το κομμάτι Τσέρνομπιλ υπάρχει στον δεύτερο δίσκο τους "Βουβά Τοπία".

1. Tρύπες - Ακροβάτης
2. Ξύλινα Σπαθιά - Λόλα
3. Μωρά Στη Φωτιά - Το Παιχνίδι
4. Μάσκες - Φώτα
5. Ερασιτέχνες Εραστές - Σαν Ήλιος
6. Μorel - Tσέρνομπιλ
7. Συμμορία - Στιλπνή Είναι Η Νύχτα
8. Blues Gang - Just Call Me Easy
9. Blues Wire - Fat Meets Bone
10. Noise Promotion Company
11. Yeah - Horseface

Kαλή ακρόαση!

3 σχόλια:

ΥΕΑΗ! είπε...

Κατάφερα να ανεβάσω ένα blog για yeah!. Θα το γεμίσω σιγά σιγά καθώς θα φτιάχνω λίγο και το layout. Η διεύθυνση είναι yeah-gr.blogspot.com
Χρύσα υπό άλλη ταυτότητα

kranA είπε...

link dead :/

stixos είπε...

Γεια σας,

Έψαχνα εδώ και καιρό το τραγούδι Σαν ήλιος, αλλά δεν μπορούσα να το βρω και το βρήκα εδώ... Επειδή ο σύνδεσμος με τα τραγούδια έχει λήξει, μήπως μπορείτε να μου το στείλετε με email?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.