Κυριακή, 24 Αυγούστου 2008

Film Noir - Never Ending Dream (1986)


Οι Film Noir δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το 1985. Τα μέλη του γκρουπ ήταν οι: Κώστας Σώκιαλης (φωνή, κιθάρα, πλήκτρα), Μαρία Λουκάκη (φωνή), Κυριάκος Κότι (φωνή, μπάσο), Βασίλης Νάκης (πλήκτρα), S. Adams (τύμπανα). Η πρώτη τους δουλειά κυκλοφόρησε το 1986 από την Wipe Out το 1986. Μεγάλο ατού του "Never ending dream" είναι τα φωνητικά της Μαρίας Λουκάκη. Η μουσική μπορεί να περιγραφεί ως new wave. Κυκλοφόρησαν ένα ακόμα LP το 1990 χωρίς όμως την Μαρία στα φωνητικά, που ήταν αρκετά διαφορετικό σε σχέση με το ντεμπούτο τους. Μιας και είναι εξαντλημένες και οι δύο τους κυκλοφορίες είπα να ανεβάσω την πρώτη τους εδώ, ενώ το δεύτερο άλμπουμ μπορείτε να το βρείτε εδώ.
How can anyone know me, when I don't even know myself?


Δυστυχώς, η Μαρία Λουκάκη έφυγε για πάντα από κοντά μας το 1996. Κάποιες παραπάνω πληροφορίες βρήκα στο site www.countess.gr/parakmi και τις παραθέτω αυτούσιες: Ο Κώστας Σώκαλης υπήρξε μέλος των Keep cool. O Kυριάκος Κότι ήταν μέλος των Δαda data (πειραματικό ποπ σχήμα της δεκ' 90), Kitchenware orchestra (πειραματικό ποπ σχήμα της δεκ' 90), Raw και έχει κυκλοφορήσει ένα maxi single με τίτλο "Θέρος/Blue/Αργοναύτες" (1994) απο την Fm records.Έχει επίσης συμμετάσχει στις συλλογές "Random relations I" (1992), και "Crash" (1993) απο την Elfish records. Τέλος, έχει συνεργαστεί ως ηχολήπτης με τους Stereo nova, Flowers of romance, Αίμα και Sound device.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να προσθέσω μερικά στοιχεία. Ο Σπύρος Φλώρος, ο ντράμμερ τους, ήταν ντραμμερ των Ausswitsch. Ο Κώστας Σώκιαλης έκανε την παραγωγή στο single των In trance 95. Ασχολήθηκε για λίγο με την παραγωγή. Η τελευταία φορά που η Μαρία Γαβριέλα Λουκάκη έπαιξε με τους Film Noir ήταν στο Αν το 1987 σε συναυλία που διοργάνωνε η Α.Ε.Τ.Α. Επαιξαν μαζί οι Flowers Of Romance, Film Noir και οι Scoria. H βραδυά έκλεισε με την τραγουδίστρια των Film Noir να τραγουδά στην σκηνή με τους Flowers Of Romance, το τραγούδι των τελευταίων, με τίτλο Kashmir.

panagiotis είπε...

φίλε μου να είσαι καλά που παρέθεσες τις παραπάνω πληροφορίες! Ειδικά το περιστατικό με την τραγουδίστρια και τους Flowers Of Romance θα ήταν αρκετά εντυπωσιακό φαντάζομαι.