Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2012

Μαύρες Κωμωδίες

Η πρώτη επαφή μου με τις Μαύρες Κωμωδίες έγινε πριν λίγα χρόνια όπου τυχαία κλίκαρα την σελίδα τους στο myspace. Βλέπετε ήταν μεγάλη η χαρά μου όταν ανακάλυψα ότι ο Μιχάλης Γαλαίος των μοναδικών Έρεβος, μιας μπάντας που έχει χαράξει ανεξίτηλα αυτό που ονομάζουμε ελληνόφωνο εναλλακτικό ροκ, συνέχιζει την ενεργό δράση. Ακόμα μεγαλύτερη ήταν η χαρά μου βέβαια όταν είχα την ευκαιρία να του σφίξω το χέρι και να πούμε δυο λόγια από κοντά σε ένα λάηβ των New Zero God...

H ιστορία λοιπόν ξεκινά το 2008 όπου ο Μιχάλης αποχωρεί από τους Lost Bodies και αποφασίζει να δώσει ζωή σε μουσικές ανησυχίες που κουβαλούσε από τα χρόνια των Έρεβος. Μαζί με την Αιμιλία Ράπτη αποτελούν την τωρινή σύνθεση του γκρουπ. Το τελευταίο έτος έχουν εμφανιστεί ζωντανά 2 φορές, συνδυάζοντας τα ψυχεδελικά μουσικά τοπία και την ποιητική διάσταση των στίχων που τους χαρακτηρίζει με την ταυτόχρονη ροή εικόνας καθ'όλη την διάρκεια της παράστασης.

Στην παρούσα φάση οι Μαύρες Κωμωδίες είναι έτοιμες να κάνουν το επόμενο βήμα. Αντί για δύο άτομα με λάπτοπ, προτζέκτορα και κιθάρα ξεκινούν πρόβες ως φουλ μπάντα έχοντας αρκετό ελληνόφωνο υλικό στις τσέπες τους.

Στη συλλογή αυτή θα βρείτε 7 ηχογραφήσεις (η ποιότητα του ήχου είναι μέτρια δυστυχώς). Ένα ρεζουμέ της μέχρι τώρα πορείας της μπάντας, που απλόχερα μου παραχώρησε ο Μιχάλης, τον οποίο ευχαριστώ ιδιαιτέρως (όπως και για τις πληροφορίες που έδωσε).

Download

Δεν υπάρχουν σχόλια: