Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2011

Allison - People From Outer Space, 2009
Έχουν περάσει ήδη δύο χρόνια από αυτήν εδώ την κυκλοφορία, και έχω την αίσθηση ότι δεν είναι τόσο γνωστή όσο θα πρεπε. Κρίμα δηλαδή καθώς οι άνθρωποι από το εξώτερο διάστημα ντεμπουτάρουν με ένα εξαιρετικό άλμπουμ που κινείται μεταξύ space-rock και γκαραζοψυχεδέλειας.

Πιστεύω πώς και τα 10 κομμάτια του άλμπουμ έχουν κάτι ξεχωριστό και ιδιαίτερο να δώσουν, ωστόσο θα ήθελα να αναφερθώ σε μερικές στιγμές που ξεχωρίζω. Ο δίσκος ανοίγει με το spacy ομώνυμο κομμάτι και μαζί με αυτό ξεκινά και ένα ωραίο και dizzy ταξίδι παρέα με δυνατές κιθάρες, που σε σημεία ίσως θυμίζει τις πιο τσαμπουκαλεμένες συνθέσεις των Hawkwind. Συνέχεια με πιο garage/punk διάθεση και ίσως κάποιον τόνο νοσταλγίας στο San Fransisco Nightmare με τις χαρακτηριστικές εναλλαγές αντρικών και γυναικείων φωνητικών. Το πιο ιδιαίτερο κομμάτι είναι το Keep On Rollin, σε πιο ήρεμους τόνους από τα υπόλοιπα. Βέβαια οι ρυθμοί ανεβαίνουν πάλι στα υπόλοιπα κομμάτια όπως τα Run and Hide και Everyday is Sunday.

Προσπεράστε το (ούτως ή άλλως αξιοσημείωτο) γεγονός ότι στις τάξεις των Allison υπάρχουν άτομα με μεγάλη θητεία στον χώρο της εγχώριας σκηνής (Purple Overdose και No Man's Land...), ο δίσκος στέκεται επάξια από μόνος του καθώς τα 10 τραγούδια που υπάρχουν εκεί μέσα μιλούν από μόνα τους. Ευτυχώς, είχα την τύχη να να παρακολουθήσω μία εμφανισή τους τότε που είχε βγει ο δίσκος και πράγματι η μπάντα ήταν εξαιρετική και ζωντανά.

Download