Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2010

Kώστας Γουργούρας - Λείπουν όλα από το Χθες (2010)
Ο Κώστας είναι ένας φίλος όπου τα τελευταία χρόνια είχε κάνει αισθητή την παρουσία του με τις εμφανίσεις του σε διάφορα στέκια (όπως το "Ελλάς" στο Παγκράτι) ή μικρά φεστιβάλς (όπως το δημοτικό φεστιβάλ Βύρωνα) κλπ. Οι συναυλίες του (μαζί με το συγκρότημά του ονόματι "Για το Θεό") χαρακτηρίζονταν από πολύ κέφι, πάθος, ένταση, χαβαλέ - στοιχεία που συνεθέταν και τον ίδιο τον Κώστα. Με την υποστήριξη του "Πνευματικού Κέντρου Βύρωνα" αλλά και την βοήθεια γνωστών καλλιτεχνών (όπως θα αναφέρουμε παρακάτω) πραγματοποίησε το όνειρό του και πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο "Λείπουν Όλα από το Χθες".

Τα 11 τραγούδια που περιέχει το άλμπουμ αντικατοπτρίζουν την ρομαντική, δυναμική, ολοζώντανη και ευαίσθητη ψυχή του Κώστα. Ηχητικά κινούνται στην μπαλαντοειδή πλευρά του ελληνόφωνου ροκ/έντεχνου και σε μια προσπάθεια κατηγοριοποίησης, θα έλεγα ότι φέρνουν σε αδερφούς Κατσιμίχα. Προλαβαίνοντας την διακοπή της περαιτέρω ανάγνωσης από αυτούς που βγάζουν σπυριά στο άκουσμα του τελευταίου ονόματος (συμπεριλαμβανομένου και του γράφοντος), ο Κώστας έχει καταφέρει να δώσει μία φρέσκια πνοή στο συγκεκριμένο στυλ, γράφοντας με τρόπο που αγγίζει και μένει στον ακροατή, χωρίς να λείπουν οι πιο ροκ ή funk στιγμές (όπως στο "Κούτσουρο" κ "Χαίτη Καρδιά", αντίστοιχα). Αξιοσημείωτες είναι και οι συμμετοχές γνωστών καλλιτεχνών, όπως ο Γιάννης Γιοκαρίνης (φωνητικά στο "Χαίτη Καρδιά"), ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου (φωνητικά στο "Κούτσουρο") και Αλέκος Αράπης των Απροσάρμοστων (αναλαμβάνοντας το μπάσο σε όλο τον δίσκο).

Με το "Λείπουν Όλα Από το Χθες" ο Κώστας πρόλαβε να μας χαρίσει ηχογραφημένο κάτι από το πηγαίο ταλέντο του, ως ελάχιστη ανάμνηση των όμορφων στιγμών που ζήσαμε μαζί του. Δυστυχώς, πριν από λίγες μέρες ο Κώστας έφυγε από κοντά μας στην ηλικία των 28 ετών. Καλό ταξίδι φίλε, θα σε θυμόμαστε για πάντα...

tracklist:

1. Λείπουν όλα από το χθες
2. Τι να σου πω
3. Κούτσουρο (συμμετέχει ο Β. Παπακωνσταντίνου)
4. Να 'μουν θάλασσα
5. Χαίτη Καρδιά (συμμετέχει ο Γ. Γιοκαρίνης)
6. Σε νιώθω στο πλάι μου
7. Με ένα φιλί
8. Στο δικό μας ουρανό
9. Αν ποτέ σου μείνεις μόνη
10. Σβήνουν σαν φωτιές
11. Το γράμμα

download

Δεν υπάρχουν σχόλια: