Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Αρνάκια - the rest tracks




Τελευταία ξαναλιώνω στην κυριολεξία τους 2 δίσκους που βγάλανε στα 90'ς τα πολυαγαπημένα μας Αρνάκια. Έτσι, αποφάσισα να συγκεντρώσω κάποια τραγούδια που δεν είχαν συμπεριληφθεί στους 2 αυτούς δίσκους. Οι περισσότεροι βέβαια είτε τα έχετε ακούσει από τις αντίστοιχες συλλογές είτε τα έχετε ψάξει και τα έχετε βρει, επειδή όλοι είμαστε άρρωστοι με τα Αρνάκια. Τα κομμάτια είναι τα εξής:

1. Δεν μπορώ να το δεχτώ (ακυκλοφόρητο)
2. Ένα Αστείο (ακυκλοφόρητο)
3. Καμμιά Ευκαιρία (από τη συλλογή "Συνταγή Αντί-Θανάτου", 1986)
4. Όλοι Είναι Φαντάσματα (από τη συλλογή "Συνταγή Αντί-Θανάτου", 1986)
5. Μονάχα μια Κραυγή (ηλεκτρική εκτέλεση - ακυκλοφόρητο)
6. Να 'σαι έτοιμος (η αρχική εκτέλεση της συλλογής "Το Μαγικό Βοτάνι", 1994. Αργότερα κυκλοφόρησε στο 2 άλμπουμ με τίτλο "Από Μια Κλωστή".)

θα ήθελα να αναφερθώ ιδιαίτερα στο "Μονάχα Μια Κραυγή" που όλοι μας το θυμόμαστε ως ένα υπέροχο ακουστικό κομμάτι που υπάρχει στο δεύτερο άλμπουμ (και με εξαιρετικούς στίχους επίσης). Εδώ πρόκειται για την ηλεκτρική εκδοχή του κομματιού όπου είναι αρκετά κοντά στο γνώριμο στυλ της μπάντας. Σύμφωνα με τον Δ. Παπαθεοφίλου (τον οποίο και ευχαριστώ για το κομμάτι), η μπάντα είχε σκοπό να κυκλοφορήσει ως single την συγκεκριμένη εκτέλεση, λίγο μετά την κυκλοφορία του ομώνυμου άλμπουμ. Κάτι που εν τέλει δεν έγινε λόγω του θανάτου του ντράμμερ Α. Πρωτονοτάριου. Ως εκ τούτου προέκυψε η ακουστική εκτέλεση που υπάρχει στο δεύτερο LP. Δυστυχώς, κάπου στην μέση το έχει φάει η ταινία του master tape και ακούγεται κάποιος μικρός θόρυβος, αλλά δεν μας νοιάζει.

Σίγουρα, τα Αρνάκια άφησαν πολλά παραπάνω από "μονάχα μια κραυγή". Σκότωσε τον μπάτσο που έχεις μέσα σου και άκουσέ την.

Download

Α! να μην ξεχνάμε και το παρακάτω βίντεο που παίζουν live στο studio το "Ανελέητα".

2 σχόλια:

seidis είπε...

Πάνο έρχεται συνέντευξη "Αρνάκια" οσονούπω..τπτ άλλο δεν σου λέω!αχαχ

panagiotis είπε...

λέγε τι ξέρεις!!!!!