Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2010

Human Puppets - TV Eye (2010)
Οι "Human Puppets" είναι ένα minimal electronics/new wave μουσικό σχήμα που ξεκίνησε το 2004 από τους Νίκο Κ. και Στάθη Λ. Με σταθερά βήματα έχουν κάνει ένα αξιοσέβαστο όνομα στην σκοτεινή εγχώρια DIY σκηνη. Έχουν παίξει ως support σε συναυλίες των "Τhe Fall" και "Eyeless in Gaza", και έχουν εμφανιστεί ως headliner στο φεστιβαλ Kernkrach της Γερμανιας. Το Future From the Past (2006) είναι το μοναδικό ολοκληρωμένο LP τους, ενώ έχουν κυκλοφορήσει και τρία 7" (το ένα είναι φετινό) και έχουν συμμετάσχει σε αρκετές συλλογές.

Ο ήχος τους είναι analog, μελαγχολικός και 80΄s. Βασικά, κάλλιστα θα μπορούσαν να είναι ένα γκρουπ της Creep Records... Άλλοτε γίνονται πιο ρυθμικοί και ξεσηκωτικοί, θυμίζοντας ακόμη και μπάντες όπως οι DAF (συγκεκριμένα το Misery On Sundays φέρνει αρκετά στο Der Mussolini). Αξιοσημείωτη είναι και η "Κραυγή Απόγνωσης", το μοναδικό (από ό,τι ξέρω) ελληνόφωνο κομμάτι τους, και αβίαστα έρχονται στο μυαλό του ακροατή εγχώριες μπάντες όπως οι Χωρίς Περίδεραιο.

Το "ΤV Eye" ειναι το φετινό τους 7" που κυκλοφόρησε από την 5th floor ent. σε 300 περιορισμένα αντίτυπα. Περιέχει δύο εξαιρετικά κομμάτια, το πρώτο φέρει το όνομα του 7", ενώ το δεύτερο φέρει το όνομα της μπάντας. Πρόκειται για ζωντανή ηχογράφηση στο στούντιο και εν αντιθέσει με τις προηγούμενες δουλειές τους χρησιμοποιείται ντράμμερ (και όχι drum machine). Οι Human Puppets ακολουθούν πολύ επιτυχημένα το δικό τους μονοπάτι προσφέροντας για άλλη μια φορά με τον καλύτερο τρόπο μινιμαλιστικές μουσικές των σκοτεινών και νοσταλγικών 80΄ς. Και τα δύο κομμάτια του 7" μπορείτε να τα ακούσετε στο myspace της μπάντας, ωστόσο μπορείτε να τα κατεβάσετε και από εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: