Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010

Hokam's Razor - demo (2005)


Οι Ηokam's Razor ήταν μία μπάντα που δημιουργήθηκε από μία παρέα τριών φίλων το 2001 στην Θεσσαλονίκη. Την περίοδο 2004-2005 ηχογραφούν ένα ντέμο με έξι κομμάτια, το οποίο αποτελεί και τη μοναδική τους δουλειά. Ύστερα από 2-3 χρόνια διέλυσαν.

Η μουσική εδώ ξεφεύγει από το στυλ που ασχολούμαι συνήθως, παρ' όλ' αυτά είναι αρκετά καλή. Γενικά πρόκειται για progressive rock (λίγο πιο επιμεταλλωμένο ίσως). Oι βασικές επιρροές τους αντλούνται από μπάντες όπως οι Rush, Dream Theater, Queensrÿche (που γενικά δεν είμαι και ο πιο ένθερμος οπαδός τους). Tαυτόχρονα όμως υπάρχει μια διεστραμμένα γκρουβάτη προσέγγιση που παραπέμπει σε Frank Zappa (ακόμα και στους τίτλους των κομματιών για παράδειγμα). Κάποιες πιο 90'ς πινελιές δε είναι είναι εμφανείς, ειδικά σε ορισμένα σημεία όπου το μπάσο παίρνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο και η μουσική γίνεται πιο ψυχεδελική παραπέμποντας σε Ozric Tentacles.

Η μέση διάρκεια των κομματιών είναι γύρω στα 10 λέπτα (αν και η τυπική απόκλιση είναι αρκετά μεγάλη). Οι τύποι είναι άψογοι παίχτες, βασικά "παίζουν τις κάλτσες τους" κατά την καθομιλουμένη, χωρίς όμως να καταλήγουν σε ανούσιες επιδείξεις τεχνικής. Γενικά ένα όμορφο και διαφορετικό άκουσμα και κρίμα που η μπάντα δεν συνέχισε.

tracklist:

1. Buttman vs Supperman
2. Eye Seek Eyes (eyesick i's)
3. Cartoon Yourself To Live
4. Rhino's Hemmoroids
5. Attic
6. Feeble Dance


Download Ηokam's Razor demo

Hokam's Razor myspace

Δεν υπάρχουν σχόλια: