Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Γέεννα Πυρός - Μνήμες της Αρχής (2010)




Πρόκειται για μια μια νέα ελληνόφωνη μπάντα από το Ηράκλειο και το "Μνήμες της Αρχής" είναι το ντεμπούτο τους άλμπουμ, το οποίο είναι μια ανεξάρτητη παραγωγή. Το ανακάλυψα καθώς έπεσα πάνω σε αυτή την ανάρτηση του Rockap.gr.

Οι Γέεννα Πυρός παρουσιάζουν 11 τραγούδια δυναμικά και γεμάτα συναίσθημα. Στα πιο heavy τους σημεία θυμίζουν τους Μαύρους Κύκλους, ενώ ο λυρισμός που βγάζουν τα φωνητικά παραπέμπει και στα Γυμνά Καλώδια. Θα βρείτε πολύ καλές στιγμές όπως το "Μια ευκαιρία για την κόλαση", "Κάπου Μάκρια", "Κάτω από την Γέφυρα" (στο συγκεκριμένο μου ήρθε στο μυαλό μια πιο "ανεξάρτητη" εκδοχή των Τερμιτών του Μαχαιρίτσα) και το "Σπασμένη Αγάπη". Η μπαλάντα "Χορεύοντας με ένα Φάντασμα" είναι από τις πιο ωραίες που άκουσα εδώ και πολύ καιρό. Ο στίχος άλλοτε είναι πιο κοινωνικός και άλλοτε πιο αφηρημένος.

Γενικά, μία πολλά υποσχόμενη προσπάθεια, όπου μαζί με το περσινό "Ανοσία" των Ανάπλους, δίνει μια νέα πνοή στον χώρο του κλασσικού ελληνόφωνου ροκ. Το άλμπουμ μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ , ενώ στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να ακούσετε το πρώτο τραγούδι του δίσκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: