Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010

Αντίο από τους Ducky BoyzΟι Ducky Boyz δημιουργήθηκαν το 2002 στην Αθήνα, και έχουν κυκλοφορήσει δύο demo (“Ducky Boys” και “Cannonball”) έχουν αρκετές συμμετοχές σε συλλογές εγχώριες αλλά και μη, έχουν κυκλοφορήσει ένα άλμπουμ (Νo Regrets) στην Blind Bastard records, και έχουν βγάλει και ένα single (Near Death Experience). Έχουν κάνει πολλές συναυλίες σε διαφορά μέρη στην Ελλάδα, έχουν παίξει ως support σε αρκετά γνωστές μπάντες, και επίσης έχουν δώσει πολύ πετυχημένες συναυλίες στο σπίτι ενός φίλου τους.

H μουσική τους περιγράφεται ως ένα κράμα psychobilly και garage punk. Βασικά άμα σκεφτείτε πώς θα ηχούσαν οι Meteors άμα τζαμάρανε μαζί με τους Last Drive, είστε μέσα. Αν τα τραγούδια των Ducky Boyz δεν σε κάνουν να χορεύεις, τότε πίσω στον τάφο σου. Θεωρώ ότι το No Regrets είναι ένα από τα καλύτερα rock n roll άλμπουμς που βγήκαν την δεκαετία που μας πέρασε. Το μόνο μειονέκτημά του είναι η μικρή διάρκειά του, μόλις 30 λεπτά για 12 τραγούδια. Ε το αποτέλεσμα είναι ότι όταν βάζω το No Regrets, το ακούω στο repeat ίσα με 3 - 4 φορές. Κομματάρες όπως το Regret, Sorry to yourself, Not My Day, Waiting for yesterday κλπ θαρρώ πως έχουν βγει από το ντουλάπι των all time classics γκαραζο-κομματιών. Αξιοσημείωτο είναι ότι κατά καιρούς έχουν διασκευάσει τρία κομμάτια της καλύτερης rock n roll ελληνικής μπάντας.

Την Παρασκευή που μας πέρασε, βρέθηκα στο live των Ducky Boyz (μαζί με τους Deadly 44) στο After Dark. Δυστυχώς, από ό,τι έμαθα εκεί, ήταν η προτελευταία τους συναυλία καθώς στις 24 Απριλίου θα μας αποχαιρετίσουν οριστικά, στο live που θα δώσουν στο Rodeo μαζί με τους Lost Bodies. :-(

Δεν υπάρχουν σχόλια: