Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2009

Into The Abyss - Martyrium
Oι Ιnto the Abyss ήταν μια Ελληνο-Γερμανική μπάντα όπου έδρασε - κατά βάση - στα 90'ς. Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη ανάρτηση (συλλογή Hammer Holocaust) η μουσική τους μπορεί να περιγραφεί ως gothic με αρκετά folk στοιχεία. Μας προσέφεραν τρεις ολοκληρωμένες στουντιακές κυκλοφορίες και ένα live ηχογραφημένο στο AΝ, το οποίο ήταν το πρώτο και τελευταίο live στην Ελλάδα. Κάποιες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Η κασσέτα "Martyrium" αποτελεί το επίσημο ντεμπούτο της μπάντας και κυκλοφόρησε το 1993. Gothic προσανατολισμός με αρκετά επικό συναίσθημα σε συνδυασμό με τα χαρακτηριστικότατα κιθαριστικά αρπίσματα (δεν ξέρω αν μπορούν να χαρακτηριστούν έτσι - δεν είμαι μουσικός) και την συνοδεία βιολιού δημιουργούν ένα μοναδικό ηχοτοπίο. Στις καλύτερες στιγμές του δίσκου ανήκει και το κομμάτι Banner Of The Fray (μπορείτε να το ακούσετε στο βίντεο που παραθέτω), που αργότερα θα συμπεριληφθεί στην συλλογή "Gothic Rock 2" της Jungle Records.

To 1995 το άλμπουμ επανεκδίδεται σε CD από την Spectre Records. Tην ίδια χρονιά κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος τους με τίτλο "Τhe Feathered Snake". Μουσικά εμπλουτίζουν ήχο τους καθώς οι κιθάρες είναι πιο έντονες και το άλμπουμ λίγο πιο heavy από τον προκάτοχό του. Ταυτόχρονα, γίνονται αισθητές και οι πιο ψυχεδελικές τάσεις του γκρουπ, όπως για παράδειγμα στο κομμάτι "Τhe Eternal Heat" όπου μπορεί να διακρίνει κανείς επιρροές από Pink Floyd. Από την άλλη φροντίζουν να μην ξεχνούν τις post punk καταβολές τους, κάτι που επιβεβαιώνει το κομμάτι "La Soeur D'Icare".

Το 1998 κυκλοφορεί το τελευταίο τους άλμπουμ με τίτλο "Cosmogonia". Αν και τα βασικά συστατικά της μουσικής τους παραμένουν, είναι αισθητή η απομάκρυνση από τον χώρο του gothic, και η στροφή σε πιο ψυχεδελικά - πειραματικά μονοπάτια. Επίσης διακρίνονται και μερικές πιο ανατολίτικες επιρροές.

Παρά το γεγονός ότι η μπάντα έτυχε κάποιας προώθησης από τον τοπικό μουσικό τύπο το 1996, μέσα από την συμμετοχή τους στην συλλογή "Hammer Holocaust", το γκρουπ παρέμεινε σχετικά άγνωστο στην χώρα μας. Παρόλαυτά, οι Into The Abyss καταφέρανε να δημιουργήσουν τον δικό τους - χαρακτηριστικότατο - ήχο και μας προσέφεραν πολύ αξιόλογες μουσικές που έχει ενδιαφέρον να ανακαλυφθούν ακόμα και σήμερα. Για όποιον λοιπόν ενδιαφέρεται, μπορεί να κατεβάσει την κασσέτα-ντεμπούτο "Martyrium" εδώ.

ΥΓ: Μπορείτε να κατεβάσετε ελεύθερα όλες τις δουλειές των Into the Abyss από το επίσημο ιστολόγιό τους, εδώ. Ευχαριστώ τον Γιάννη Κ. για την επισήμανσή του.

1 σχόλιο:

The Eternal Heat είπε...

Αγαπητέ φίλε, αν θέλεις πρόσθεσε ότι στο επίσημο blog του γκρουπ υπάρχουν όλα τα άλμπουμ για κατέβασμα. Σύντομα θα προσθέσω και σπάια κομμάτια από συλλογές κτλ.
Σε ευχαριστώ
Γιάννης Κ.