Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

Γενιά του Χάους Α-live! (to be announced)





Ήταν κοινό μυστικό τον προηγούμενο χρόνο ότι το σημαντικότερο γκρουπ που πέρασε από την χώρα μας, επιθυμούσε να κάνει ένα αποχαιρετίστηριο live. Τόσο η εμφάνιση της ΓΤΧ στο myspace όσο και στο youtube όπου είχαν ανεβάσει τα βιντεάκια από την συναυλία του Λυκαβηττού, υπεδείκνυαν μια κινητοποίηση στην μπάντα.
Η επίσημη απάντηση τελικά ήρθε από τον Θοδωρή Ηλιακόπουλο στην συνέντευξη που έδωσε στο blog hidden-diaries, όπου φανέρωσε τις προθέσεις του γκρουπ. Όπως είχε πει τότε λοιπόν, στόχος της Γενιάς είναι να γίνει ένα αποχαιρετιστήριο live, αλλά προς το παρόν τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο, παρά μόνον η επιθυμία της μπάντας. Σήμερα, ο ίδιος ανακοίνωσε στο myspace του προσωπικού του project Anoptron, ότι:

Μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου, θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση που θα αφορά στο live της "Γενιάς του Χάους" την Άνοιξη, σχετικά με τις ημερομηνίες και τον χώρο. Spread the Word, Stay Tuned Brothers & Sisters...!!!


αυτό δηλαδή που όλοι περιμέναμε τόσα χρόνια! Μην με διαβάζετε "ήρεμο και χαλαρό", έπρεπε να βλέπατε την αντίδραση μου όταν το έμαθα..

20 χρόνια μετά την διάλυση της, η ΓΤΧ επιστρέφει για ενα αποχαρετιστήριο live, όπου κατά πάσα πιθανότητα θα είναι τουλάχιστον διήμερο. Μπορεί να έχουν περάσει 20 χρόνια, αλλά οι οπαδοί του ευρύτερου ελληνόφωνου ροκ χώρου ποτέ δεν τους ξέχασαν. Αντίθετα, η φήμη της μπάντας απέκτησε την πιο καλτ υπόσταση στο underground όλα αυτά τα χρόνια. Και ένα τελευταίο live για να ενωθούν αυτές οι δυο συνιστώσες: μπάντα και κοινό, αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη της δύναμης που έχει η ανιδιοτελής και ειλικρινής σχέση μεταξύ της Γενιάς και του κοινού της. Μία σχέση που ξεφεύγει από τα οποιαδήποτε στεγανά, είτε αυτά λέγονται πανκ, είτε darkwave / ποστ πανκ, είτε metal / hadcore.

Ti άλλον να πώ? Απλώς ότι πρόκειται για ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Τοσο ενθουσιαμένος δεν ένιωθα ούτε όταν πρωτοπήγα σε συναυλία στην ηλικία των 15. Συναισθηματικά τουλάχιστον είμαι σίγουρος πως ό,τι και να δω μετά θα είναι πολύ φτωχό. Είναι το σημαντικότερο reunion ελληνικης μπάντας (έστω για ένα τελευταίο αντίο στους οπαδούς τους)... Είναι το live της μπάντας - μύθος της εγχώριας σκηνής, που έμαθα τότε στις αρχες των 90'ς και με σημάδεψε για πάντα.

Το μύνημα των Γενιά του Χαους είναι διαχρονικό και ίσως πιο επίκαιρο από ποτέ... και μένει σε εμάς να το κρατήσουμε ζωντανο.

Ίσως να μην είναι μόνο ο μπάτσος ο εχθρος,
ίσως οχι η εξουσία, ίσως όχι τα σχολεία, ίσως όχι ο στρατός.
Ίσως ο μεγαλύτερος εχθρός
να είναι η φριχτή ασημαντότητα που χαρακώνει την ψύχη σου...


Αν και πιστεύω ότι η προσέλευση του κόσμου θα είναι ικανοποιητική, αν δεν στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή θα είμαστε για κλάματα σαν κοινό. Διαδώστέ το όπου μπορείτε!

ΥΓ: κάποιος έγραψε κάπου

Παντως μονο και στην ιδεα, πολλα σημερινα επαναστατημενα αγορακια με την γυαλιστερη κιθαρα τους και τον ασημαντο ψευτοτσαμπουκα τους κινδυνευουν να εξαυλωθούν μεσα στα πρωτα λεπτα του Ρεκβιεμ...

και τα είπε όλα.

4 σχόλια:

Punkdemonium είπε...

Φιλε,επαθα πλακα. Αν και φαινοταν οτι ηταν αρκετα πιθανο να γινει κατι τετοιο..

Πιστευω οτι η μπαντα θα κανει τα παντα ωστε να γινει το σκηνικο οπως πρεπει και οπως αρμοζει στη Γενια. Απο κει και περα ελπιζω να κανουμε κι εμεις ο,τι πρεπει να κανουμε και να σεβαστουμε την ιστορια της Γενιας. Μακαρι να πανε ολα καλα..

seidis είπε...

ela re exeis bog!!!!

seidis είπε...

blog*!
Genia live sta Genethlia mou!

Ανώνυμος είπε...

Απο που και ως που η Γενιά του Χάους είναι το σημαντικότερο ελληνικό γκρουπ?Αν είναι δυνατον....