Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Αρχή του Τέλους - Θρβς (2009)



Οι Αρχή του Τέλους είναι ένα συγκρότημα όπου τα τελευταία χρόνια έχει κάνει αρκετή αίσθηση στον underground χώρο. Αυτόν τον καιρό ολοκλήρωσαν τον πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο Θρβς. Στο άλμπουμ περιέχονται 8 κομμάτια όπου τα περισσότερα βρισκόνται στα τρία demo που είχαν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια. Η παραγωγή του άλμπουμ βέβαια αναδεικνύει ακόμα καλύτερα τα τραγούδια αυτά, καθώς είναι πιο heavy και καθαρή σε σχέση με τα demo. Επίσης η φωνή του τραγούδιστη ακούγεται λίγο πιο βραχνή στο άλμπουμ.

Μουσικά, η Αρχή του Τέλους κινείται στον χώρο του ελληνικού punk/post punk και θυμίζει αρκετά κάτι ενδιάμεσο από Γενιά του Χάους και Metro Decay. Κομμάτια όπως το "Ξέσπασμα Μίσους" και "Η Γη ακόμα Γυρίζει" είναι ενδεικτικά του στυλ της μπάντας όπου συνδυάζει την δυναμικότητα του πανκ μαζί με πιο μελαγχολικά ακούσματα. Προσώπικα, θα περίμενα να συμπεριληφθεί και το κομμάτι "Ξυπνάω στο Σκοτάδι" από το demo "Κίνηση σε δυο Βήματα", αλλά δεν πειράζει καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάποια άλλη στιγμή.

Γενικά, πρόκειται για ένα καθόλα αξιόλογο σχήμα όπου αξίζει να ανακαλύψετε. Το άλμπουμ διανέμεται ελεύθερα, καθώς πρόκειται για μία diy παραγωγή και μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ. Αν ωστόσο πετύχετε τους Αρχή του Τέλους σε κάποια συναυλία αξίζει να συνεισφέρετε στην προσπάθειά τους, έστω για να καλυφθούν τα έξοδα της ηχογράφησης, όπως λένε και οι ίδιοι.